بسیاری از افراد برای افزایش ماندگاری سبزیجات آنها را خشک کرده و از این سبزیجات خشک شده در اشپزی استفاده می کنند. اما برخی از ما گمان می کنیم که از سبزیجات خشک و ادویه جات می توان برای سالیان طولانی استفاده نمود و آنها تاریخ مصرف ندارند . توجه داشته باشید که مثل مواد غذایی دیگر در نگهداری سبزی خشک و ادویه ها نیز باید دقت کنید چرا که خشک بودن انها دلیل بر مادام العمر بودنشان نمیباشد. در این بخش از ادویه چی شما را با نحوه نگهداری سبزیجات و ادویه های خشک آشنا می کنیم.
چگونه از ادویه ها و سبزیجات خشک به درستی نگهداری کنیم ؟
ادویه جات و سبزیجات خشک شده را در ظرف های فلزی دربسته و یا ظروف شیشه ای قهوه ای نگهداری کنید زیرا شیشه با مواد معطر ادویه کنش و واکنش انجام نمیدهد.
ادویجات و سبزیجات خشک را در مکانی خشک و خنک نگهداری کنید .
هیچ وقت ادویجات و سبزیجات خشک شده را نزدیک به اجاق گاز نگه ندارید چراکه گرما سرعت در هم شکستن ادویه جات و سبزیجات خشک شده را بیشتر میکند.
ادویه جات و سبزیجات خشک شده را به دور از نور آفتاب نگهداری کنید.
بهتر است ادویه ها را به شکل اصلی آن ها نگه دارید و هنگام مصرف آسیاب کنید تا طعم و عطرشان حفظ شوند.
بهتر است هنگام خرید ادویجات دقت نمایید که انواع استریل شده آن ها در بسته بندی های بهداشتی را تهیه کنید زیرا بیشتر ادویه ها منشاء خاکی دارند و به انواع مختلف میکروب های خاک آلوده می باشند.
اگر می توانید ادویه را خودتان در خانه بکوبید زیرا ادویه های موجود در بازار تقلبی هستند و مواد افزودنی زیادی دارد .
ادویه ها را در محیط های بسیار گرم و درمقابل تابش مستقیم نور آفتاب قرار ندهید.
ادویه ها را در فریزر نگذارید زیرا اگر ظرف نگهدارنده ادویه از فریزر خارج شود، چگالش ایجاد می شود و طعم ادویه ها نابود میشود.
از قرار دادن ادویجات و سبزیجات خشک شده در مکان مرطوب خودداری کنید :
اگر می خواهید عطر و طعم ادویه جات و گیاهان خشک شده شما برای مدت زمان طولانی تری ، آنها در جای مرطوب قرار ندهید و هنگام اضافه کردن ادویه به غذاهایتان ، آنها را مستقیم بر روی غذا نگیرید زیرا بخار غذا به ادویه رطوبت می دهد . می توانید برای افزودن ادویه به غذا از یک قاشق استفاده کنید .
ادویه جات را تا چه مدت نگه داریم ؟
طول عمر ادویه جات و گیاهان خشک شده به نوع آماده سازی و نحوه نگهداری شان بستگی دارد .
ادویه جات کامل مانند چوب میخک و دارچین را می توانید به مدت زمان 4 تا 5 سال نگهداری کنید حتی فلفل کامل را می توانید حدود 5 تا 6 سال نگهداری کنید.
ادویه جات خرد شده و تبدیل به پودر مانند جوز هندی، دارچین، زیره سبز، و کاری را نیز می توانید تا مدت زمان 2 تا 3 سال نگهداری کنید.
گیاهان و سبزیجات خشک شده را تا چه مدت نگه داریم ؟
اگر گیاهان و سبزیجات به شکل طبیعی خود خشک شوند ،تا مدت زمان 3 تا 4 سال می توان از آنها استفاده کرداما اگر خرد شده باشند 2 تا 3 سال تاریخ مصرف دارند.
طول عمر دانه ها
می توان در مکان مناسب دانه هایی مثل رازیانه را تا 4 سال نگهداری کرد.
دانه خشخاش و کنجد پس از گذشت 2 سال خراب می شوند و باید آنها را دور بیاندازید.
طول عمر عصاره ها
عصاره هایی همانند نعنا را می توانید تا مدت زمان 4 سال سالم نگهداری کنید.
عصاره خالص وانیل را به دلیل محتوای بالای الکلش می توانید فقط تا دوازده ماه سالم نگه دارید.
چگونه بفهمیم ادویه ها و سبزیجات خشک قدیمی شده اند؟
سبزیجات خشک و ادویه جات پس از گذشت مدت زمانی ، فواید و طعمشان را از دست خواهند داد پس دلیلی وجود ندارد که از آنها در غذا استفاده کرد. برای اینکه بفهمید چه زمانی دیگر نباید از ادویجات استفاده کرد:
مقداری ادویه را در کف دستتان بریزید و انگشت مالش دهید تا روغن های درون آن فعال شود ، سپس آن را بو کنید اگر بوی خاصی نداشت ادویه را دور بریزید.
برای سفارش ادویه عمده و ادویه خرده به و اطلاع از لیست قیمت ادویه به ادویه چی و یا با شماره 09146404119 تماس حاصل نمایید.