خاصیت فلفل تند به سبب وجود کپسایسین می باشد؛ این ماده یک مخلوط گیاهی زیست فعال است که ترکیب اساسی فلفل قرمز و سبب تندی مزه آن را باعث میشود. انواع متفاوتی از فلفل قرمز موجود است که اکثرا به عنوان چاشنی مصرف میشود.
فواید فلفل قرمز برای روده بزرگ
فلفل قرمز شامل کپسایسین است که سلامت معده را نگه می دارد وقادر است زخم معده را درمان نماید. این فلفل شامل آنتی اکسیدان و باقی ترکیباتی است که برای تسکین مشکلات گوارشی مثل اختلالات معده، گازهای رودهای و اسهال و گرفتگی عضلات عمل میکند، چرا که سبب تحریک آب معده شده و بر اسیدیته آن اثرگذار است و از تحریک پیشگیری میکند.
پیشگیری از سرطان
یکی دیگر از فواید فلفل تند نقش آن به عنوان یک داروی طبیعی برای مقابله با سرطان است و طبق پژوهش های آمریکایی درباره سرطان، فلفل با نابود کردن انواع اصلی ردههای سلولهای سرطانی و نیز درمان بقیه سرطانها، به از بین بردن سلولهای سرطانی در خون و تخریب سرطان پروستات کمک میکند.
درمان گلو درد
فلفل قرمز دارای بتاکاروتن و ویتامین A است که به این ادویه رنگ قرمز میدهد. ویتامین A به سلامت سیستم تنفسی، سیستم ادراری و دستگاه گوارش کمک میکند. فلفل قرمز همچنین دارای ویتامین C بوده و به قوی کردن ایمنی بدن در مقابل بیماریها و عفونتها کمک میکنند.
این ماده غذایی برای افرادی که از آلرژی رنج میبرد نیز فایده دارد؛ چراکه دارای کپسایسین است که نشانه های آلرژیک را کمتر کرده و با عفونتهای مزمن که روی سینوسها تأثیر میگذارد مقبله میکند، چراکه دارای فاکتورهای ضد باکتری است.
مزایای فلفل قرمز برای درد مفاصل
فلفل، درد انواع میگرن، سردرد و دردهای مفصلی تسکین میدهد. با گذاشتن آن روی پوست میتوان از وجود ماده شیمیایی P که ماده انتقال پیام به مغز است، کاهش داد.
بهتر شدن عملکرد مغز
فلفل قرمز دارای آهن و اکسیژن است که جریان خون را بیشتر میکند و در تولید هموگلوبین در مغز نقش ایفا میکند و عملکرد شناختی را حفظ میکند که این کار احتمال بروز اختلالات شناختی مثل بیماری آلزایمر و زوال عقل را کمتر میکند.
مزایای فلفل قرمز برای سلامت قلب
یکی از مزایای فلفل قرمز این است که سبب بیشتر شدن سلامت قلب و عملکرد آن میشود فلفل قرمز همچنین اندازاه کلسترول در خون و رسوبات چربی را کمتر میکند و در نتیجه از لخته شدن خون زیاد پیشگیری میکند، به گردش خون کمک میکند و شریان های خونی را گسترش میدهد.
ایمنی بدن را تقویت میکند
فلفل قرمز دارای مقدار بسیاری ویتامین اعم از ویتامین A و ویتامین C است. ویتامین A برای پشتیبانی از بافتهای غشای مخاطی مثل مجاری تنفسی، دستگاههای روده و سیستم ادراری کار میکند و ویتامین C به شکل دادن و حفظ بافتهای پیوندی و قلبی عروقی کمک میکند. یکی دیگر از فواید فلفل تند نابود کردن میکروبها و مواد تحریک کننده در بدن میباشد و در صورت ااستفاده آن روی بینی سبب آب ریزش بینی میشود. همچنین به کمتر کردن پسوریازیس کمک میکند، بیماری که سبب خارش پوست و منتهی به پیدایش لکههای پوستی زشت میشود..
ضرر های فلفل قرمز
مصرف بسیار فلفل قزمر احتمال دارد عامل درد و سوزش معده و درد در ناحیه شکم شود. همچنین فلفل قرمز احتمال دارد سبب گرفتگی عضلات و اسهال توام با درد شود که برای اشخاص مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر رایج است.
خطر فلفل قرمز برای بیماران سرطانی
فلفل قرمز دارای ماده کپسایسین است که در زمان زیاده روی در استفاده آن احتمال دارد سبب صدمه همانند بیشتر شدن احتمال سرطان، به خصوص در معده، کیسه صفرا، دهان و گلو بشود، اما فلفل قرمز سبب سرطان نمیشود، اما ممکن است در موارد بسیاری احتمال عفونت را بیشتر کند.